U akciju pomaganja socijalno ugroženima uključili se i humani građani Bosanske Krupe

Krupa
Socijalno najugroženijim porodicama u Bosanskoj Krupi preko vikenda je uručeno preko 200 paketa sa neophodnim životnim namirnicama i higijenskim potrepštinama.

Više od 100 paketa je osigurala Općina Bosanska Krupa u namjeri da u vrijeme otežanih životnih okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa pomogne onima kojima je to najpotrebnije, a onda su se u akciju uključili i brojni građani Bosanske Krupe.

Na osnovu spiska najugroženijih porodica koji je dostavio Centar za socijalni rad, volonteri i uposlenici koji djeluju u okviru Općinskog štaba civilne zaštite, prvo su uručili pakete koje je obezbijedila Općina Bosanska Krupa. Akcija pomaganja se nastavila, trajala oba dana vikenda a traje i dalje, jer su porodicama u stanju socijalne potrebe odlučili pomoći i humani građani Bosanske Krupe. 

Volonteri su od građana preuzeli oko 120 paketa i na kućna vrata dostavili onima sa minimalnim ili čak nikakvim primanjima u svim dijelovima lokalne zajednice. 

„Od jutra do mraka smo na terenu i ne možemo sve stići iako nas ima popriličan broj. Znamo da u našoj općini ima veliki broj i humanih ljudi, ali i onima kojima je pomoć prijeko potrebna, ali nismo očekivali ovakav rasplet. Presretni što imamo priliku obradovati ljude, a s druge strane osjećamo gorčinu zbog činjenice da mnogi među nama teško žive, bez brašna, ulja i sl. namirnica“, kazao je volonter koji želi biti anoniman kako se ničije ime u ovoj akciji ne bi posebno isticalo. 

 

Volonteri pozivaju građane, ukoliko među njima ima još onih koji su voljni pružiti pomoć, da se jave udruženjima „Kormoran“ ili „Krupljani.ba“ putem telefona 060 30 22 848. Oni će preuzeti ili u njihovo ime kupiti i na vrata ugroženih dostaviti paket.