U Americi iz puške zapucao na rođendansku zabavu. Ubila ga naoružana prolaznica

.

AMERIKANKA je u srijedu ustrijelila muškarca koji iz jurišne puške otvorio vatru na skupinu ljudi koja je slavila rođendan u Charlestonu u saveznoj državi Zapadnoj Virginiji.

Dennis Butler, 37-godišnjak s podebljim kriminalnom dosjeom, ubijen je nakon što je zapucao na skupinu od oko 40 ljudi, koji su se okupili kako bi proslavili rođendan.

Policijski glasnogovornik Tony Hazelett rekao je da je "brza reakcija ženske osobe spasila živote i možda spriječila masovnu pucnjavu".

Butler je, naime, ranije tijekom dana prošao tim područjem, gdje je upozoren da uspori jer se djeca igraju u blizini. Vratio se naoružan jurišnom puškom nalik na AR-15 te otvorio vatru na rođendansku zabavu koja se održavala izvan stambene zgrade.

Hazelett je na press konferenciji rekao da prolaznica koja je ustrijelila i ubila napadača nema nikakve veze s policijom ili drugim sigurnosnim službama. Njezin identite nije otkriven.

"Ona je obična građanka, legalno je nosila svoje oružje"

"Ona je obična građanka koja je legalno nosila svoje oružje. Umjesto da je pobjegla od prijetnje, suočila se s njom i spasila više života", rekao je policijski glasnogovornik.

Nakon pucnjave žena je ostala na licu mjesta te surađuje s istražiteljima. Protiv nje neće biti podignuta optužnica, rekla je policija.

Butler je nađen mrtav na licu mjesta. Ubijen je s više hitaca iz pištoljka. Hazelett je rekao da još uvijek nije jasno kako je Butler došao do jurišne puške. Kao osuđenom kriminalcu, zabranjeno mu je posjedovati oružje.