U Bihaću akcija OSA-e i SPS-a: Uhapšena 4 državljanina Pakistana

asd
Služba za poslove sa strancima (SPS) već duži vremenski period, u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH i međunarodnim partnerima preduzima sve neophodne operativne mjere i radnje na području BiH u cilju pronalaska osoba za koje se raspolaže informacijama da pripadaju transnacionalnoj organizovanoj kriminalnoj grupi.

Prema raspoloživim saznanjima, navodi SPS danas u saopćenju, navedena grupa se bavi krijumčarenjem ljudi čije kriminalne aktivnosti imaju međunarodni karakter, a osim naprijed navedenog, ista se dovodi u vezu s izvršenjem više vrsta krivičnih djela na području Bosne i Hercegovine.

“U vezi s tim, danas, na lokalitetu grada Bihaća, pravovremenom i koordiniranom akcijom od strane inspektora Službe za poslove sa strancima u saradnji sa pripadnicima OSA-e, izvršeno je hapšenje četiri osobe A.S., Q.A., A.M. i A.B., svi državljani Pakistana”, ističe se u saopćenju.

Nakon završetka aktivnosti, prema istima će biti preduzete dalje mjere i radnje iz nadležnosti Službe za poslove sa strancima, dodaje se.

“Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim, kako domaćim tako i međunarodnim sigurnosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprječavanje neregularnih migracija, te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne sigurnosti građana na području BiH”, rekao je Slobodan Ujić, direktor Službe za poslove sa strancima.