U Bihaću obilježen Dan vozača i automehaničara (VIDEO)

SA

Udruženje vozača i automehaničara grada Bihaća svečanim programom i defileom vozila započelo je obilježavanje 66. Dana vozača i automehaničara. Tačno toliko godina postoji ovo udruženje koje okuplja ljude bez kojih bi svakodnevni život svih gotovo pa bio nemoguć, poput automehaničara Muhameda Đulkića koji se ovim poslom bavi cijeli životni vijek. Govoreći nam o ovoj temi i proslavi podsjetio je na vrijeme kada je kao učenika počela njegova putanja kroz život u automehaničarskoj radionici.

Manifestacija povodom obilježavanja Međunarodnog dana vozača i automehaničarima u Bihaću je nastavljena ugodnim kulturno zabavnim programom tokom kojeg su uručene i plakete penzionisanim članovima, ali i podmlatku koji je svoje profesionalno usmjerenje pronašao u ovim zanimanjima. Svečani defile ulicama grada ove godine je pratilo i lijepo vrijeme što je cijeloj manifestaciji dalo i poseban ugođaj.

Podršku kompletnoj manifestaciji i okupljenim članovima dao je i gradski Crveni križ koji je i ove godine vozače, automehaničare i njihove goste počastio porcijom graha. Neizostavni gost i učenik manifestacije je svakako Raif Ferhatović, koji maštovitim kreacijama iz godine u godinu animira sve učesnike, ali i obične posmatrače koji kolonu vozača sa velikim zanimanjem isprate svake godine.

Video: Ekrem Halilagić

VIDEO.