U bolnicu dovela dječaka s lomovima i ožiljcima od čikova

Submitted by Adila H. on Ned, 07/07/2019 - 08:25
U zagrebačku bolnicu doveli su dječaka s višestrukim prijelomima i ožiljcima od gašenja čikova po cijelom tijelu. Dječaka je čuvala jedna žena dok mama radi sezonu, stanovali su u 'šupici' bez prozora...

Dječak je bio prestrašen i plakao je od bolova. S njim je bila jedna žena, rekla je da je susjeda i da dijete čuva neka djevojka dok majka radi sezonu, ispričao je čitatelj, koji se u subotu ujutro zatekao u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu.

Dodao je da je žena, inače u 50-im godinama, djelovala jako potreseno.  Navodno, djevojka (19) jučer je ujutro pozvonila na vrata susjede, koja stanuje u istoj zgradi, piše 24. sata.

 Rekla je da je dječak u dobi od 2,5 godina, kojega čuva, prije nekoliko dana pao niz stepenice i da misli da se teško ozlijedio. Desna ruka mu je bila natečena i boljela ga je na dodir. 

Ispričala je i da ne može voditi dijete u bolnicu jer zbog nekih svojih strahova ne izlazi iz stana.

Djevojka joj je predala i dječakove dokumente te se  s njim zaputila u Klaićevu bolnicu. Navodno je djevojka molila komšinicu da ne zove majku jer se plašila njene reakcije. Dječaka je odvela na Hitnu.

U Klinici za dječje bolesti potvrdili su da je dječak od nepune tri godine, rođen u oktobru 2016., u subotnjim jutarnjim satima, u pratnji susjede, zaprimljen na hitni prijam sa sumnjom na fizičko zlostavljanje.Nakon dijagnostičke obrade i pregleda, liječnici su ustanovili da dijete ima svježi prijelom desne nadlaktične kosti, stare prijelome obje podlaktice, brojna nagnječenja i hematome te po cijelom tijelu ožiljke za koje se sumnja da su nastali gašenjem opušaka na dječjoj koži.

Liječnici su ostali šokirani time što su vidjeli, a upravnik Klaićeve, prof. dr. Goran Roić, rekao je da su iz bolnice odmah obavijestili policiju te da će se daljnjom obradom utvrđivati kako su tačno nastale brojne povrede i ožiljci na dječakovu tijelu.

Dijete, koje je na bolničku hitnu zaprimljeno prestrašeno i slabije uhranjeno, kaže upravni, do daljnjega će biti hospitalizirano. Neslužbeno , dječak s djevojkom, koja je zatražila pomoć, živi posljednjih nekoliko mjeseci u podstanarskom stanu, prenosi Hayat.

Riječ je, navodno, o bivšoj šupi bez prozora prenamijenjenoj za stanovanje.Biološke roditelje niko od drugih stanara ne poznaje niti su ikad vidjeli dječakovu majku ili oca. 

Indikativno je što nisu viđali ni dječaka kako izlazi iz stana u šetnje, a bilo im je neobično i da nikad ne čuju malo dijete kako plače.Iz policije  su rekli da je kriminalistička obrada u toku, a, navodno, zaprimili su prijavu iz bolnice.

Topic