U Bosanskoj Krupi održano druženje sa Sarom Sabri (FOTO)

Sinoć je u orgnizaciji Asocijacije žena SDA Bosanska Krupa održano druženje sa istaknutom književnicom Sarom Sabri.

U punoj velikoj sali Doma kuture ova poznata bh publicistkinja govorila je o veoma značajoj temi o kojoj, kako je i sama gošća u toku druženja rekla, treba mnogo razmišljati i razgovarati, o temi „Jaka žena – jaka porodica“ .

Sanela Karišik Begović, u javnosti poznatija kao Sara Sabri, istaknuta je autorica koja iza sebe ima više objavljenih književnih djela sa izuzetno zapaženim uspjehom u čitalačkoj javnosti. Mnoge od njenih knjiga, u veoma kratkom roku, doživjele su više izdanja. Pored toga, u zadnjih pet godina održala je preko 200 predavanja i promocija knjiga u Bosni i mnogim evropskim zemljama.

Sara je prisutnim gošćama govorila o porodici, ulozi žene u njoj, o odgovornosti koju nosi, o tome šta znači biti jaka žena, te o izazovima s kojima se susreće porodica u današnje vrijeme i načinima na koji se mogu prevazići i pobijediti.

Na kraju druženja upriličena je i prodaja knjiga Sare Sabri, a da je samo predavanje bilo uspješno, govori činjenica da se tražila knjiga više za kupiti.

Iz Asocijacije žena SDA Bosanska Krupa ističu da je ovo jedna od aktivnosti koju rade u cilju razvijanja svijesti o značaju porodice, a da se ovo predavanje pokazalo kao potrebno i u Bosanskoj Krupi, govori činjenica da su zbog velikog interesa sugrađanki za druženje, prvobitnu odluku da se ono održi u maloj sali promijenili, i odlučili da to ipak bude velika sala Doma kulture koja je bila puna.

dom kulture.jpg​​​​​​

zene_0.jpg