U Bosanskoj Krupi počela 4. Međunarodna konferencija profesora engleskog jezika

Home

U Bosanskoj Krupi počela 4. Međunarodna konferencija profesora engleskog jezika


U prisustvu predstavnika Američke ambasade u BiH, Univerziteta u Bihaću, načelnika Općine Bosanska Krupa, učesnika iz skoro svih krajeva države i regiona, otvorena je 4. Međunarodna konferencija profesora engleskog jezika.

 

Konferencija je u organizaciji Udruženja za profesore i nastavnike engleskog jezika – TETA, a pod pokroviteljstvom Američke ambasade, prethodne tri godine održana u Tuzli, ali je ove godine na inicijativu profesorice Elme Velić Bešić odabrana Bosanka Krupa.

Bosnaska krupa

 

„Imamo preko stotinu učesnika iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Mađarske, Slovenije, Velike Britanije, SAD. Najbolje od svega je naš program koji je kvalitetan i za svakog profesora neminovan za stručno usavršavanje koje u profesorskom životu treba da traje cijeli život. Ove smo godine u Bosanskoj Krupi jer smatram da možemo i znamo odgovoriti na ovakav zadatak. Što se tiče sponzora moram naglasiti da je Američka ambasada glavni sponzor, ali se moram zahvaliti i načelniku općine Bosanska Krupa kao i privrednicima i pojedincima“ ističe koordinatorica 4. konferencije profesorica Velić Bešić.

 

Konferencija je, kao dio obaveznog stručnog usavršavanja svakog nastavnika, događaj koji okupi najkvalitetnije, najinovativnije i najvrijednije predavače engleskog jezika.

 

Jen MacArthur, regionalna direktorica programa za američki i engleski jezik programa State Departmenta koji pokriva šesnaest zemalja u regionu i sa sjedištem u Beogradu, pri Američkoj ambasadi u Beogradu kaže da je ovo njena druga posjeta BiH i da joj je čast što prisustvuje ovom događaju.

bosanska krupa

„Profesori osnovnih i srednjih škola predstavljaju građanstvo koje utječe na promjene u zajednici i prekrasno je vidjeti ih okupljene na jednom mjestu iz svih krajeva. Sigurna sam da će svi uživati u ovom divnom okruženju provodeći vrijeme uz rijeku i oko rijeke, međutim najveći fokus njihov će biti na intenzivnom radu kroz radionice ove konferencije. Moj posao podrazumijeva rad sa asocijacijama ili udruženjima profesora ili nastavnika engleskoga jezika i smatram da konferencije služe kao izuzetno oruđe u pozitivnom smislu, da pomažu da se ljudi kreću iz jednog mjesta u drugo, da se upoznaju i druže“, dodaje Jen MacArthur.

 

Tokom konferencije koja okuplja više od 100 registrovanih učesnika bit će upriličeno tridesetak radionica različitih tematika, koje se biraju ovisno o interesovanju i afinitetima.

 

„Bit ću plenarni prezenter sutra i govorit ću o tome kako se pišu materijali za izučavanje engleskog jezika. Već dugo godina predajem, i baš mi je drago što sam došla u Bosansku Krupu da predstavljam Makedoniju, a posebno zato što ovdje još nikad nisam bila, a ono što sad vidim je veoma pozitivan utisak“, naglašava Aleksandra Popovski iz Udruženje profesora engleskog jezika iz Makedonije.

 

Četvrta Međunarodna konferencija profesora engleskog jezika u Bosanskoj Krupi traje sutra do 18.00 sati kada je planirana ceremonija zatvaranja.

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Topic
Objavio: Pet, 16/06/2017 - 19:01

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top