U cazinskoj MZ Miostrah svečano otvoren put u naselju Handanagići

Home

U cazinskoj MZ Miostrah svečano otvoren put u naselju Handanagići


Mještani naselja Handanagići u mjesnoj zajednici Miostrah danas su upriličili svečano otvorenje lokalnog puta s kojim su sada, po riječima Muje Begića, u potpunosti povezani sa ostalim lokalnim putevima.  

- Ovdje je bio jedan prekid u dužini od 500 metara. Mještani su uradili prvu fazu čija vrijednost je oko 20.000 maraka, a drugu fazu je finansirao Komunalno- stambeni fond, odnosno Grad Cazin i ta završna faza je koštala 36.000 maraka. Na ovaj način je podružnica Handanagići potpuno povezana s obje strane s mjesnim zajednicama Stijena i Miostrah tako da nema više makadama, a ono što je ostalo ovdje da se riješi su betonski stubovi za električnu energiju i rasvjeta, kaže Begić. 

Da će olakšana komunikacija biti od velike važnosti za sve mještane potvrđuje i Mujo Handanagić, predsjednik građevinskog odbora.

Ja se ovom prilikom zahvaljujem svima koji su na bili koji način doprinijeli da dovedemo do kraja ovaj projekat. Normalno, bilo je i onih koji nisu učestvovali, ali hvala i njima. Posebno se zahvaljujem našem gradonačelniku, kao i direktoru Komunalno-stambenog fonda jer su nam cijelo vrijeme bili na raspolaganju i davali podršku. Nama je ovaj put vrlo bitan jer povezuje podružnicu Handanagići s lokalnim putem Stijena- Miostrah-Ostrožac. Tu su registrovane tri autobusne linije za prijevoz učenika, a vrlo je bitan i za naše otkupne stanice s obzirom da ovdje imamo nekoliko otkupnih stanica za mlijeko, maline i jagodičasto voće. Svima će nam, dakle, biti lakše nakon ovog poboljšanja putne komunikacije, naglasio je Handanagić.

Simboličnim presijecanjem vrpce i učenjem dove ozvaničen je završetak radova na putu u naselju Handanagići, a gradonačelnik Cazina, mr. Nermin Ogrešević, tom je prilikom istaknuo:

- Puno je ovakvih projekata na području Grada Cazina, a konkretno s ovim projektom mi smo povezali čitavo ovo područje i uz još jedan ili dva preostala slična projekta, putna komunikacija u mjesnoj zajednici Miostrah biće  sasvim riješena. Uvijek odgovaramo na projekte koje iniciraju naši građani pa je tako bilo i ovoga puta, a naravno da se nastavljaju i svi ostali razvojni projekti na kojima kontinuirano radimo.

 

(Cazin.NET)

 

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 07/07/2017 - 20:18

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top