Burna 24 sata: U Cazinu došlo do pucnjave i otuđenja tuđe imovine

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 16 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 84,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je čak pet intervencija.

U mjestu Krakača počinje je krivično djelo "otuđenje tuđe imovine -stvari" od strane dva počinioca.

Oko 17:15 sati u Liskovcu je došlo do narušavanja javnog reda i mira "upotrebom gasnog sredstva sa kojim se izaziva strah ili uznemirenost građana", odnosno radilo se o pucanju iz gasnog pištolja. Kasnije toga dana, oko 00: 10 sati u Šepićima je zabilježen još jedan isti slučaj. 

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na lokalnom putu u Majetićima došlo je do slijetanja 1 m/v s kolovoza, pri čemu je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 72 pacijenata dok je sanitet korišten jednom.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Doljani, Gabela Polje, Bijača, Osoje, Izačić i Prisika, kao i na ulazu u BiH na graničnom prelazu Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se i na lokalnim izletištima. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Zbog radova na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, obustavljen je saobraćaj. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

U toku su sanacioni radovi u tunelu Vranduk, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično. Zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog održavanja Državnog prvenstva u biciklizmu danas od 12 do 14:30 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-460 Gračanica-Bukva-Srebrenik.

Danas se održava i 6.Biciklijada Stazama rijeke Une na dionici magistralnog puta M-5 Dubovsko-Ripač. Za vrijeme biciklijade, vozila će saobraćati usporeno u smjeru kretanja učesnika.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.