U Cazinu dva lica povrijeđena u saobraćajnoj nesreći, više intervencija u Policijskoj stanici

Jh
CAZIN!

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 17 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 79,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je četiri intervencije u protekla 24 sata. U Tržačkoj Platnici je evidentirano vrijeđanje i omalovažavanje lica putem društvenih mreža, medija, portala, SMS poruka (Gradska odluka). U Tršcu je došlo do vike, galame, drskog i nepristojnog ponašanja jednog lica prema drugom.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M4,2 došlo je do dvije saobraćajne nesreće. Naime, lakša saobraćajna nesreća dogodila se na Ćupriji oko 15:30 sati, a učestvovala su 2 m/v. U drugoj nesreći, u kojoj je došlo do sudara 2 m/v u Puškarima, lakše su povrijeđena dva lica.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 45 pacijenata dok je sanitet korištenšest puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje i elektrosnabdjevanje je uredno na području grada, nema planiranih radova.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Savu i Drinu, kao i ponegdje u višim predjelima. Upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona i savjetujemo oprezniju vožnju. Na putevima u južnim krajevima uvjeti za vožnju su povoljni.

Danas će se u periodu od 14 do 17 sati vršiti miniranje na magistralnom putu Hutovo-Neum na dionici Broćanac-Prapratnica. U navedenom periodu dolazit će do obustave saobraćaja.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima: Ormanica (Srebrenik-Orašje), Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (u mjestu Tulje), svaki dan (osim nedjelje) od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj je obustavljen u vremenu od 08 do 16 sati.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.