fbpx U Cazinu obilježena 25. godišnjica formiranja prve brigade ARBiH 101. MKB

U Cazinu obilježena 25. godišnjica formiranja prve brigade ARBiH 101. MKB

Home

U Cazinu obilježena 25. godišnjica formiranja prve brigade ARBiH 101. MKB


I ove godine u nedjelju, 9. aprila 017. godine, tradicionalno je obilježena godišnjica formiranja i postrojavanja prve brigade u BiH koja je 4. aprila 1992. godine u Kovačevićima, Cazin, sastavljena od dobrovoljaca pod nazivom 101. MKB.

Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na Centralnom šehidskom obilježju u Cazinu, potom u Liskovcu, te kod spomen obilježja 101. MKB u Kovačevićima počelo je dostojanstveno obilježavanje 25. godišnjice ove prve brigade.

- Biti prvi, u pravo vrijeme na pravom mjestu, tada kada je bilo najpotrebnije u BiH, organizovati se za odbranu od agresije odlika je najvećih patriota. Čestitam u ime Gradonačelnika Grada Cazina godišnjicu ove brigade, da se ne zaboravi i ne ponovi, a ujedno na istini graditi našu državu sa više pravde i prosperiteta. Država je neke borce zaboravila, nezaposleni demobilisani borci su bez ikakvih primanja, s toga je opravdana boračka rezolucija i naknada za one koji nemaju riješen status. Odbrana naše BiH je bila časna i dostojanstvena, a borci su udarili temelje te imali želju kad bude sloboda da se vrate na svoja radna mjesta, u firme, ali, nažalost, propala privatizacija je uništila preduzeća i radna mjesta. Zato je danas najveći patriotizam ekonomija kako bi svi imali jednake šanse za život i rad u našoj lijepoj BiH. Živi bili i nek vas Bog dragi čuva, istakao je u svom obraćanju savjetnik gradonačelnika Grada Cazina, Jusuf Bajrektarević.

Uz kulturno-zabavni program druženje je nastavljeno te je priređen i vojnički grah.

 

 

 

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 10/04/2017 - 06:42

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top