Počinje građevinska sezona: U Cazinu ove godine projekti u vrijednosti 3 miliona KM

Dolaskom proljeća i toplijih dana započinje nova građevinska sezona, a kao i ranijih godina, u pripremi su novi projekti i infrastrukturni radovi širom Grada Cazina. Za sada je spremno 28 projekata u 23 mjesne zajednice, čija je vrijednost oko 3 miliona KM.

Građevinska sezona u 2018. godini na području Cazina, kao i ranijih godina, bit će obilježena brojnih projektima. Prema riječima Munira Durakovića, direktora Komunalno-stambenog fonda, radovi će se izvoditi i u urbanim, i u ruralnim dijelovima grada.

“Radi se o velikom broju projekata koje planiramo u ovoj godini. Mi smo sada u fazi pribavljanja građevinskih dozvola. Do sada smo pribavili 28 građevinskih dozvola u 23 mjesne zajednice. Planiramo raditi dosta putnih pravaca, čija bi vrijednost iznosila oko 3 miliona KM”, kazao je Duraković.

Svi projekti bit će implementirani po uspješnom receptu iz ranijih godina, tačnije uz kvalitetnu saradnju građana i gradskih vlasti.

“Raspisivanje i provođenje postupka javnih nabavki već startamo u narednih 10-15 dana tako da ćemo po mjesnim zajednicama uraditi dosta putnih pravaca, naravno zajedno sa građevinskim odborima, odnosno mjesnim zajednicama gdje će oni učestvovati u sufinansiranju tih putnih pravaca”, istakao je Duraković.

Jedan od najznačajnijih projekata svakako je rekonstrukcija ulice Bošnjačkih šehida, poznatije kao Stara čaršija. Građevinski radovi, kojim bi ova ulica trebala zasjati u potpuno novom ruhu, započinju već 25. aprila, a projekat je vrijedan čak pola miliona KM.