U Cazinu zabilježene dvije saobraćajne nesreće, nasilje u porodici, fizički obračun

Hh
CAZIN!

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 8 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 95,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je četiri intervencije. U Tršcu je došlo do nasilja u porodici. Javni red i mir je remećen na Gnjilavcu vikom, galamom, fizičkim obračunom između dva lica.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Rujnici je došlo do sudara između 2 m/v, nije bilo povrijeđenih lica. Jedno m/v sletilo je s kolovoza u Pjanićima. Pričinjena je materijalna šteta, dok niko nije povrijeđen.

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju u Gornjoj Koprivni, gdje su gasili požar peći za grijanje.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 36 pacijenta dok je sanitet korišten četiri puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje je uredno na području grada, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području Cazina prema slijedećem rasporedu:

Dana 01.10.2020. godine od 08:30 do 12:00 sati za kupce trafopodručja: Vignjevići i Vodovod Vignjevići, te

dana 02.10.2020. godine od 08:30 do 11:00 sati za kupce trafopodručja: Donja Koprivna 1 i 2, Cazinka Koprivna, Suljići, Donja Koprivna-Rakovići, Kržalići 3-Bajramovići, Kržalići 2-Pivnice, Kržalići, Vodovod Ljubijankići, Solarna elektrana Koprivna, Fejzagići, Elkasova Rijeka, Ljubijankići 1,2 i 3, Ponjevići 1 i 2, Elkići, Liđani, Bečići, Gornja Koprivna 1, 2 i 3, Osmančevići, Gornja Koprivna Vodovod, Duratovići Mrtolosi, Mizići, Toromani 1 i 2, GSM repetitor Sljeme, Šepići i Šepići 2.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, za danas je najavljen početak radova na mostu u mjestu Olovske Luke, na magistralnom putu Olovo-Kladanj. Vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Vitez-Travnik (Bila), Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), Maglaj-Doboj (Mravići), Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu budućeg autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00:30 do 05 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila će koristiti lokalnu obilaznicu, dok će vozila preko 7,5 tona koristiti alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Svaki radni dan u vremenu od 23 do 08 sati na relaciji Doljani-Žitomislići-Buna-Dračevice-Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.