U Cazinu zabilježene dvije saobraćajne nesreće, nasilje u porodici

Cazin
CAZIN!

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 15 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 92,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je pet intervencija u protekla 24 sata – jedno krivično djelo, dva remećenja javnog reda i mira i dvije saobraćajne enzgode.

Krivično djelo “nasilje u porodici” evidentirano je u Pećigradu oko 10:50 sati. Na Miostrahu je došlo do vike, galame, drskog ponašanja te ugrožavanja sigurnosti drugog lica prijetnjom da će napasti na njegov život i tijelo. Slično remećenje javnog reda dogodilo se i u Ulici Murata Tatarevića, gdje je također otkriveno nedozvoljeno nošenje oružja.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M4,2, mjesto Ćoralići, došlo je do sudara između 3 m/v. Niko nije povrijeđen. U Kličićima je evidentirana saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta, dok niko nije povrijeđen.

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju u protekla 24 sata. Radilo se o ispumpavanju vode na Maloj Lisi.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 48 pacijenata dok je sanitet korišten jednom.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje je uredno na području grada, nema planiranih radova.

Što se tiče elektrosnabdjevanja, podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne dana 21.08.2020. godine od 08:00 do 12:00 sati za trafopodručje LOVERSAN.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog jutarnje magle upozoravamo na smanjenu vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Drine, Vrbasa, Bosne i Lašve.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno, svaki dan osim nedjelje od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Saobraćaj je do kraja ovog mjeseca zbog radova obustavljen na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf). Vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog izvođenja radova na mostu jednom trakom, naizmjenično, saobraća se u mjestu Semizovac (Sarajevo-Olovo). Večeras u vremenu od 21 do 23 sata doći će do dvije polusatne obustave saobraćaja na ovom lokalitetu.

Radovi na sanaciji mostova izvode se i u naselju Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i preko rijeke Drine u Goraždu. Saobraćaj je na ovim dionicama obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Lendava na magistralnom putu Konjic-Jablanica u noćnim satima (23-05) vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom,

Skrećemo pažnju na učestale odrone na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar (poslije mosta Begića i Begovića).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

Granični prelaz Deleuša od ranije je zatvoren zbog radova.