U Cazinu zabilježeno krivično djelo nasilje u porodici

Cazin
CAZIN!

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 16 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 82,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije u protekla 24 sata.

  • Krivično djelo “nasilje u porodici” evidentirano je u Stijeni,
  • dok je javni red i mir remećen u Kuli, Osredak i Donjoj Lučkoj drskim ponašanjem te vikom, galamom i fizičkim napadom.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Povećan je broj šumskih požara i niskog raslinja te oprezno postupajte prilikom loženja vatre na otvorenom jer svako paljenje vatre na otvorenom veoma lahko može izmaći kontroli i stvoriti velike probleme pa dovesti i do ugrožavanja života i imovine.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 38 pacijenata dok je sanitet korišten četiri puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje i elektrosnabdjevanje je uredno na području grada.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima dana 18.06.2020. godine (četvrtak) doći će do prekida u snabdjevanju električnom energijom u vremenskom periodu 08:30-09:30 satiza kupce trafopodručja:

  • Stijena 5-Ilijaševac, Bajrići, Zmajevac, Mehmedovići Podgredina, Stijena vod. centar, Vilenjača vodovod, Vilenjača škola, Mehulići, Vilenjača, Vilenjača poljane, Gornji i Donji Nuhići, Podgredina 1 i 2, Šolići, Sivići, Donji Memići, Memića Brdo 1 i 2, Krehića vodovod i od 10:00 do 14:00 sati za kupce trafopodručja: Ćuprija škola, Ćuprija zanatski centar i Mlin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik-Orašje) i kroz tunel Vinac (Jajce-Donji Vakuf). U funkciji su alternativni pravci.

Zbog radova na sanaciji mosta u mjestu Reljevo (Jošanica-Stup) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na putnom pravcu Ljubinje-Trebinje, od danas će se svaki dan (osim nedjelje) obustavljati saobraćaj u vremenu od 08 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeriti na put Stolac-Berkovići-Krivača-Bileća-Trebinje.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Radovi na sanaciji mostova u toku su: na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, kao i most na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj je obustavljen u vremenu od 08 do 16 sati.

Izdvajamo i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja: Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka), Prozor-Jablanica, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Prijedor-Kozarac, Gradačac-Ormanica, Grude-Posušje, Ostrožac-Jablanica i Kiseljak-Busovača.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Zbog radova u Crnoj Gori zatvoren je granični prelaz Deleuša-Vraćenovići.

Kolovoz većine putnih pravaca u BIH jutros je vlažan, a upozoravamo na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putevima.