U četvrtak nogometni spektakl u Srebrenici: Bivši "Zmajevi" protiv FK Guber

Home

U četvrtak nogometni spektakl u Srebrenici: Bivši "Zmajevi" protiv FK Guber

Ekipa veterana bh. nogometa gostuje u Srebrenici gdje će odigrati nogometnu utakmicu protiv lokalnog Gubera. Prva nogometna lopta u Srebrenicu je stigla davne 1923. godine, a već naredne je osnovan klub.

Jedan od najstarijih u Bosni i Hercegovini, i ne mari za etničku pripadnost igrača, zbog čega je jedna od najpozitivnijih priča u ovom gradu.

Asocijacija sportskih novinara i voditelj Hayat TV-a Fikret Hodžić zajedničkim snagama organizuju ovu utakmicu i druženje nakon nje.

Cilj je da se medijski pokrije rad Fudbalskog kluba Guber jedna od pozitivna priča u Srebrenici. Ekipa veterana bh. nogometa dolazi u jakom sastavu.

Golmani su Adnan Gušo i Rizah Mešković, u odbrani igraju Vedin Musić, Mirza Varešanović, Muhamed Konjić, Aldin Džidić, u sredini terena selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević, te Vlatko Glavaš, Branislav Krunić, Mirsad Bešlija i Nermin Šabić, dok u napadu igraju Elvir Bolić, te slavni igrači tuzlanske Slobode Dževad Šećerbegović i Mersed Kovačević, te nekadašnji reprezentativac BiH Darko Maletić, a kao gost dolazi Savo Milošević, bivši reprezentativac Jugoslavije i napadač Partizana.

Utakmica u Srebrenici još jedna je u nizu aktivnosti Asocijacije sportskih novinara.

Utakmica na stadionu FK Guber igra se u četvrtak, 27. aprila, s početkom u 16 sati. 

 

(Izvor: Avaz.ba)

Objavito: Wed, 04/26/2017 - 12:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top