U cisterni pronađene cigarete vrijedne 200.000 eura

Crnogorska policija i carinici na granici sa Srbijom spriječili su krijumčarenje cigareta, vrijednih oko 200.000 eura, te uhapsili tri osobe, dok se za dvije traga.

Službenici Uprave policije i Uprave carina na graničnom prelazu Ranče spriječili su krijumčarenje 9.988 boksova cigareta inostranog porijekla bez akciznih markica tržišne vrijednosti oko 200.000 evra, a koje su zaplijenjene zajedno sa teretnim i priključnim vozilom – cisternom – saopćeno je iz Uprave policije Crne Gore, prenosi Hayat.ba.

U saopštenju se navodi da su pet fizičkih i jedno pravno lice osumnjičeni da su kao kriminalna organizacija krijumčarili akciznu robu – cigarete u Crnoj Gori i Srbiji.

Policija je Specijalnom državnom tužilaštvu podnijela krivične prijave protiv M.N. (35) iz Srbije, N.D. (49) i N.F. (19) iz Kotora, te M.V. (37) i M.B. (30) iz Srbije i protiv pravnog lica ‘Top gas’ Kotor, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, krijumčarenje i utaja poreza i doprinosa –  navodi se u saopćenju.

Iz policije su precizirali da su uhapšena lica čiji su inicijali M.N, N.D. i N.F, dok se za M.V. i M.B. intenzivno traga.

Cigarete su pronađene u cisterni koja je bila namijenjena za prevoz tečnog naftnog gasa uz pomoć specijalizovane opreme.

Policija navodi da su osumnjičeni krivična djela počinili tako što su, po prethodno utvrđenom planu i sa jasno određenim ulogama, krijumčarili cigarete na sivom tržištu Crne Gore i Srbije.

U toku su dalje mjere i radnje na utvrđivanju identiteta drugih lica koja su eventualno učestvovala u izvršenju ovih krivičnih djela – dodaje se u saopštenju.