Cazin: U Gornjoj Koprivni prijeti opasnost od obrušavanja zgrade (FOTO)

Zbog snježnog nevremena koje je poteklog mjeseca zahvatilo Cazin, na desetine kuća i pomoćnih objekata ostalo je bez krova, a prijave Civilnoj zaštiti o nastalim štetama i dalje pristižu.

Kako naš portal saznaje, posljedice su vidljive i na zgradi stare škole koja se nalazi u Gornjoj Koprivni u kojoj stanuju 3 porodice.

Pored toga, znatna su i oštećenja na niskonaponskoj mreži u okolini zgrade dok je veliki dio stubova oboren ili nakrivljen.

Krov zgrade koji je prestar, pod teretom snijega već je počeo da se obrušava, vanjski dio zgrade potpuno je natopljen vodom i snijegom, a prizori ove zgrade su kao iz nekog horor filma.

Kako nam javljaju mještani, o ovom slučaju je obaviještena Civilna zaštita kao i načelnik grada Cazina, a s ciljem da se na vrijeme spriječi katastrofa i spasi ono što se može spasiti.

Mještani Gornje Koprivne planiraju tražiti od načelnika i grada pomoć kako bi se što prije odvojio krov ispod kojeg se nalaze 3 stana od onog dijela krova koji se urušava, a koji je povezan sa zgradom i krovom nekadašnje stare četkare.