U Indoneziji protesti protiv takozvanog američkog mirovnog plana

slika
Grupa se u petak okupila ispred ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i uzvikivala slogane protiv SAD-a i Izraela i isticala transparente na kojima je pisalo ”Pljačka stoljeća“, ”Vic stoljeća“ te ”Sloboda Palestini“

U Jakarti, u Indoneziji, održani su protesti protiv takozvanog bliskoistočnog mirovnog plana kojeg američki predsjednik Donald Trump naziva “sporazumom stoljeća“, javlja Anadolu Agency (AA).

Grupa se u petak okupila ispred ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i uzvikivala slogane protiv SAD-a i Izraela i isticala transparente na kojima je pisalo ”Pljačka stoljeća“, ”Vic stoljeća“ te ”Sloboda Palestini“.

Jedan od organizatora protesta Ahmed Israfil Mardlatillah za AA je izjavio kako traže odbacivanje takozvanog američkog mirovnog plana.

”Pozivamo vlasti i indonezijski narod da učine nešto o ovom pitanju“, rekao je Mardlatillah.

Dodao je kako namjeravaju i u naredne tri sedmice nakon džuma-namaza (molitve petkom) organizirati proteste ispred ambasade.

Demonstrant Ricky Abdurrahman Hafiz (30) izjavio je kako su se okupili da pokažu kako ne prihvataju takozvani mirovni plan. Vjeruje kako pomenuti sporazum nije u interesu palestinskog naroda ni Palestine.

Američki predsjednik Donald Trump uz prisustvo premijera Izraela Benjamina Netanyahua 28. januara 2020. predstavio je takozvani bliskoistočni mirovni plan.

U okviru plana, Trump je kazao kako prihvataju da je Jerusalem nedjeljivi glavni grad Izraela te da je ovo posljednja prilika za nezavisnu palestinsku državu i Palestince.

VIDEO možete pronaći OVDJE.