U kakvoj su limuzini po Zagrebu vozio Vučić: Stotku dostiže za 6,5 sekundi, košta više od 250.000 KM

Osiguranje Aleksandra Vučića pred hrvatske kolege i domaćine postavilo je zahtjev da se srbijanski predsjednik vozi u svom predsjedničkom vozilu i tome je – udovoljeno.

U koloni od 15-ak crnih limuzina i džipova koji su snimljeni na Aveniji Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu u oči je upao Audi A8 L beogradskih oznaka BG 1108-11.

Riječ je o blindiranoj verziji limuzine njemačkog proizvođača s razinom balističke zaštite 9, čija je karoserija napravljena od materijala uobičajenih u proizvodnji vojnih vozila i otporna je na puščane metke, snage 425 KS koja stotku dostiže za 6,5 sekundi, a neto cijena joj je viša od milion kuna (oko 250.000 KM).

Primjetno je bilo da su, za razliku od posjeta drugih državnika, jučer na cijeloj trasi bili pripadnici temeljne i interventne policije sa svom zaštitnom opremom – kacigama, štitovima, a rutu je nadlijetao MUP-ov Eurocopter te je zabranjen pristup prosvjednicima na Trg sv. Marka.

Vučić je odsjeo bio u hotelu Westin, koji je još od nedjelje bio pod posebnim osiguranjem, a na krovu su bili specijalci snajperisti.

 

(Izvor: Agencije)