U komšiluku u sudaru automobila i kamiona poginuo francuz

asd
U saobraćajnoj nesreći su učestvovala tri vozila. Naknadno je preminula jedna osoba. cesta je u 15,55 sati zatvorena za sav saobraćaj koji se odvija obilazno preko Kaštelira. Trenutno je uviđaj u toku U 15,30 sati na državnoj cesti DC75 koja vodi od Poreča prema Taru, nakon kružnog toka Bašarinka, dogodila se teška saobraćajna nesreća.

U saobraćajnoj nesreći su učestvovala tri vozila. Naknadno je preminula jedna osoba. cesta je u 15,55 sati zatvorena za sav saobraćaj koji se odvija obilazno preko Kaštelira. Trenutno je uviđaj u toku

U 15,30 sati na državnoj cesti DC75 koja vodi od Poreča prema Taru, nakon kružnog toka Bašarinka, dogodila se teška saobraćajna nesreća s dvije povrijeđene osobe i jednim poginulim.

Kako saznaje 24sata.hr, preminuo je 45-godišnji francuski vozač kojeg je Hitna medicinska pomoć vozila prema riječkom Kliničkom bolničkom centru s teškim povredama zadobivenih uslijed kobna sraza Audijem u kamion krapinskim oznaka, a kojeg je vozio 49-godišnji vozač iz pravca Poreča prema Taru.

U sudaru kamiona i Audia, sudjelovalo je i treće vozilo, Toyota yaris talijanskih oznaka. Srećom u tom vozilu nije bilo povrijeđenih.
Suvozačica (45) u Audiju, također je povrijeđena, no nju je porečki tim Hitne pomoći prebacio u pulsku Opću bolnicu, i zasada nisu poznate težine njenih povreda.

Državna cesta je u 1555 bila zatvorena za sav saobraćaj koji se odvijao obilazno preko Kaštelira.