U Medresi održan seminar vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola USK-a

U utorak, 10. septembra 2019. god., u amfiteatru Medrese, te u organizaciji Rijaseta IZ-e u BiH, Muftijstva bihaćkog i Pedagoškog zavoda USK, održan je seminar za stručno usavršavanje nastavnika islamske vjeronauke osnovnih i srednjih škola na području USK-a.

Tema koja je obrađivana na seminaru je: Ishodi učenja u nastavnom planu i programu islamske vjeronauke u Bosni i Hercegovini. Naslovljenu temu je prezentirao doc. dr. Nezir Halilović, šef odjela za vjeronauku pri upravi za obrazovanje Rijaseta IZ-e u BiH.
Kontinuirano stručno usavršavanje nastavnika potrebno je ukoliko se želi povećati nivo kvaliteta nastavnog procesa koji je zasnovan na ishodima učenja - piše Medresa Cazin.
Doc. dr. Halilović je, između ostalog, istakao da je ishod učenja da učenik zna, umije i razumije šta da uradi nakon učenja, jer cilj učenja je namjera, a ishod je rezultat ostvarenja tih namjera.
Cilj ovog predmetnog seminara je implementacija novog nastavnog plana i programa za islamsku vjeronauku za osnovne i srednje škole koji je utemeljen, upravo na ishodima učenja.
Odaziv vjeroučitelja je bio mnogobrojan, a ovom događaju svojim prisustvom i obraćanjem doprinijeli su: Muftija bihaćki, hfz. Mehmed ef. Kudić, te predstavnik Pedagoškog zavoda Ejub Alagić.

Sara Borić IVb