Vučić: "U moje vrijeme više neće biti srpskih poraza"

SRPSKI predsjednik, Aleksandar Vučić, sinoć je izjavio kako više nikad neće dopustiti da se dogode "Oluja" i "Bljesak". "U moje vrijeme više neće biti srpskih poraza", poručio je Vučić. 

"Zahvaljujući oštroj, pametnoj i odgovornoj politici, jasno smo stavili do znanja da se ni sa Srbijom ni sa Srbima ne mogu igrati", izjavio je Vučić za Radio-televiziju Srbije (RTS) poslije večerašnjeg sastanka sa šeficom eurodiplomacije Federicom Mogherini nakon incidenata na Kosovu u kojima je uhićen visoki dužnosnik vlade Srbije Marko Đurić.

Mogherini: Ono što se dogodilo na Kosovu ne smije se ponoviti

Šefica eurodiplomacije Federica Mogherini izrazila je večeras u Beogradu žaljenje zbog jučerašnjih incidenta na Kosovu i poručila da se takve stvari više ne smiju ponoviti.

"Ono što se dogodilo jučer ne smije se ponoviti. Europska unija očekuje očuvanje mira uz mudar i suzdržan pristup", naglasila je Mogherini koja se sastala s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vučić kaže kako je Mogherini došla u Beograd zato što zna koliko je incident na Kosovu ostavio "teške posljedice na Beograd i na srpski narod" na Kosovu.

U intervjuu za RTS predsjednik Srbije istaknuo je da s Mogherini imao "otvoren razgovor" i ukazao joj kako Beograd vidi situaciju vezanu uz Kosovo.

"Ukazao sam na činjenice i to je najvažnije... Naš interes je da očuvamo mir i stabilnost, a to možemo samo tako da ne ugrožavamo sigurnost Srba na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić.

On kaže kako se s Mogherini suglasio da je "najvažnije sačuvati mir i stabilnost", te da je uvjeren da se Srbi na Kosovu "danas sigurnije osjećaju".

Vučić drži da su mir i stabilnost na Kosovu tijekom jučerašnjih incidenata uspješno sačuvani "zahvaljujući odgovornosti Srba".