U saobraćajnoj nesreći na Ostrošcu povrijeđena dva lica

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 12 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 80,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije, i to kad je u pitanju sigurnost u saobraćaju.  Naime, na M42, Ostrožac - strane, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v. Jedno lice zadobilo je lakše, a jedno teže tjelesne povrede. Nesreća se dogodila oko 07:40 sati, a uzrok nesreće je neprilagođena brzina.

Zbog nedržanja potrebnog odstojanja od drugog vozila došlo je do sudara između 2 m/v na R402, naselje Gnjilavac. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 44 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje redovno, bez prekida, osim u području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima, gdje je zbog aktiviranja klizišta u Ulici dr. Irfana Ljubijankića došlo do pucanja vodovodne cijevi i prekida u isporuci vode za navedeno područje. Sanacija je u toku, a saobraćaj na ovoj dionici je i dalje obustavljen i vozi se alternativnim pravcima.

Što se tiče elektrosnabdjevanja, podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova PJD Cazin na  elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

- dana 16.10.2019. godine u vremenskom periodu 05:30-06:00 sati za trafo-područja: Fiko-Kenda, Ćoralići 2, Ćoralići Križ 1 i 2, Gornji Ćoralići, Gornji Kapići, Pekara Kapići, Lojićka 2 i Mlin, Mutnik 1 i 2, Begove kafane, Hušići, Rajak i Razvoj;

- 06:00-06:30 sati za trafo-područja: Farma Mokreš 1 i 3, Straža, Trstovac, Farma Prkos, Gradina-Čardak, Crpilište Mutnik, Prkos, Muranovići, Separacija Liđan, Betonara Vrelo, Dehidratorska Vrelo, Vrelo, Pjanići 1 i 2, Krndija 1 i 2, Gornji Nadarevići, Krivajski Puškari 1 i 2, Krivaja 1 i 2, Hirkići, Lulići, Hamulići, Porčići, Tržačka Platnica 1 i 2, Donja Barska Kožar, Kovečevići 1, 2 i 3 Hasanagići, GSM Nuhanovići, Hajder, Murići, Čajići Vodovod, Čajići 1 i 2.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, pojačan oprez savjetujemo vozačima zbog jutarnje magle koja smanjuje vidljivost u višim predjelima, kotlinama i dolinama rijeka. Skrećemo pažnju i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na autoputu A-1 izvode se radovi na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od 2 km.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković M-5 Lanište-Ključ.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.