U petak na „Cazinskom sajmu“ posebno zanimljivi sadržaji tokom cijelog dana

Home

U petak na „Cazinskom sajmu“ posebno zanimljivi sadržaji tokom cijelog dana


Pored rekordnog broja prijavljenih izlagača, ovogodišnji „Cazinski sajam“ obilježit će i niz atraktivnih novina. Pripreme za Kantonalnu izložbu stočarstva i poljoprivrede „Cazinski sajam 2017“ ovih se dana privode kraju i manifestacija će se održati u petak i subotu - 22. i 23. septembra.

Zvanično otvorenje Sajma predviđeno je za petak u 10:30 sati kada će obraćanjima zvaničnika i domaćina ovogodišnji Cazinski sajam biti formalno proglašen otvorenim i taj dio dana smo ostavili za obilazak i prezentaciju brojnih domaćih proizvoda koji će se naći na Sajmu, kaže Zuhad Porčić, predsjednik Organizacijskog odbora i šef Službe za poljoprivredu Grada Cazina.

On dodaje da je naročito atraktivan drugi dio dana u petak, jer se poseban program priprema za poslijepodnevne sate.

bogata punuda domacih proizvoda

Od 17 sati ćemo početi s programom koji će sigurno biti i atraktivan i koristan za sve. Četiri naša kulturno- umjetnička društva predstavit će u jednom programu cijeli jedan mozaik starih običaja i podsjetiti nas na brojne detalje iz naše tradicije. Pa će se tako na jednom mjestu moći vidjeti priprema halve, prženje kafe u dolafu, kako su izgledali komušači, kakva je igra kapanje ili kako se radi izmećaj u nekadašnjem stapu. Ovo i još puno zanimljivih detalja će se naći na jednoj sceni ali će u program svakako biti uključena i publika, ističe Porčić.

Kroz cjelodnevni program u petak biće omogućeno da što veći broj građana dođe i posjeti sajam, snabdije se provjerenim i domaćim proizvodima na jednom mjestu, a uz sve to i uživa u zanimljivim i edukativnim sadržajima.

 

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 18/09/2017 - 15:25

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top