U posljednja 24 časa u FBiH potvrđen 21 slučaj zaraze

dsfhjdčofijl
Novi slučaj zaraze virusom korona potvrđen je kod 21 lica u Federaciji BiH u protekla 24 časa, od testiranih 147 uzoraka, izjavio je član Kriznog štaba federalnog Ministarstva zdravstva Sanjin Musa.

Musa je večeras na konferenciji za novinare rekao da je devet novih slučajeva potvrđeno u Tuzlanskom kantonu, šest u Zapadnohercegovačkom, tri u Kantonu Sarajevo, dva u Unsko-sanskom i jedan u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Prema njegovim riječima, u FBiH do sada je testirano 737 lica, a kod 95 je potvrđen virus korona, a potvrđeno je pet smrtnih ishoda.

Od ukupnog broja zaraženih, 33 su u Hercegovačko- neretvanskom kantonu, 17 u Zapadnohercegovačkom, 13 u Kantonu Sarajevo, devet u Tuzlanskom, po osam u Zeničko-dobojskom i Unsko-sanskom, pet u Bosanskopodrinjskom i po jedan u Posavskom i Srednjobosanskom kantonu, prenose federalni mediji.

Musa, koji je i šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo, objasnio je da je na osnovu dosadašnje analize kod dva odsto slučajeva riječ o asimptomatskoj infekciji, dok su blagi slučajevi činili 81 odsto, umjereno teški devet dosto, a teška klinička slika zabilježena je kod osam osto pacijenata.