U posljednjih nekoliko dana na graničnim prijelazima uhapšeno osam osoba

Home

U posljednjih nekoliko dana na graničnim prijelazima uhapšeno osam osoba


Službenici jedinice Granične policije Kamensko uhapsili su 1. maja E.G. (1987.), državljanina BiH, i E.G. (1984.), državljanku BiH i Sjedinjenih Američkih Država.

Graničnim provjerama utvrđeno je da ih potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog kaznenog djela "prevara". Kontrolirani su pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu (MGP) Kamensko i predani službenicima Sudske policije Banja Luka, saopćeno je u srijedu iz Granične policije BiH.

Prethodno, 30., 29. i 28. aprila službenici jedinice Granične policije (JGP) Orašje pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje uhitili su tri osobe. M.T. (1947.) je uhićen jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog kaznenog djela "laka tjelesna povreda". Bh. državljanin predan je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Graničnim provjerama državljanina Republike Slovenije M.S. (1981.) službenici ove jedinice utvrdili su da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog kaznenog djela "ubojstvo".

Predan je službenicima Policijske stanice Pelagićevo. B.K. (1983.) je uhićen jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog kaznenog djela "nasilničko ponašanje".

Službenici JGP Orašje bh. državljanina predali su pripadnicima Sudske policije Odžak.

Službenici JGP Aerodrom Sarajevo uhapsili su Ž.J.W. (1967.) nakon što je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojske županije raspisalo potragu zbog kaznenog djela "paljevina".

Državljanin Republike Hrvatske na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Beča. Ž.J.W. predan je 30. aprila službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Službenici JGP Višegrad 29. aprila pri izlasku iz BiH na MGP Uvac uhapsili su E.K. (1981.), državljanina Republike Srbije.

Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Policija Brčko distrikta BiH raspisala potragu zbog kaznenog djela "zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja" i Policijska uprava Zvornik zbog "falsificiranje isprave".

Predan je službenicima Policijske stanice Višegrad MUP-a Republike Srpske.

Na MGP Gradina pri ulasku u BiH 28. aprila uhapšen je B.N. (1973.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Okružno tužiteljstvo u Doboju zbog kaznenog djela "nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija". Službenici JGP Gradiška državljanina BiH predali su pripadnicima PS Teslić.

 

(Izvor: FENA)

Tagovi
Objavio: Wed, 03/05/2017 - 14:50

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top