U protekla 24 sata u Velikoj Kladuši zabilježena dva krivična djela

.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 57 pacijenata. Dežurni doktori Aida Dedić i Mustafa Hodžić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su dvoje pacijenata.

– Policijska stanica Velika Kladuša u protekla 24h zabilježila je dva krivična djela, jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

– Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

– Ovog jutra bez problema u isporuci električne energije.

– Služba odvoza i deponovanja komunalnog otpada ne radi danas. Također zbog bajramskih praznika ne radi Gradska pijaca u Trnovima, dok blagajna JKUP „Komunalije“ koja je smještena na ulazu u Gradsku sportsku dvoranu danas radi po ustaljenom radnom vremenu od 7:00 do 15:00h.

– Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Pojačan je promet vozila i duga je kolona na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Maljevac – Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Povodom praznika, večeras do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

– Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima lokalni pljuskovi se očekuju na području Hercegovine, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C.

– Slično kao u proteklom periodu. Nestabilno vrijeme uglavnom će djelovati na raspoloženje većine populacije. Opšta slika je relativno povoljna, tokom dana svježije, bez većih temperaturnih oscilacija, stoga i tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Drugi dio dana, uz mjestimične pljuskove, manje ugodan od prijepodneva.

– Svjetski dan slobode medija 3. maj ustanovljen je odlukom Generalne skupštine UN, kako bi se podsjetile vlade država da su dužne da poštuju i podržavaju pravo na slobodu izražavanja zagarantovano članom 19. Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima.

– Odlukom Rijaseta Islamske zajednice drugi dan ramazanskog bajrama proglašen je Danom šehida