U protekla 24 sata zabilježeno čak 13 intervencija

 Nn

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -1°C, dok je vodostaj Mutnice 1,10 m.

Policijska stanica Cazin je imala čak 13 intervencija u protekla 24 sata.

U kampu Sedra došlo je do vike, galame, učestvovanja u tuči od strane 2 lica (migranti).

U osam slučajeva radilo se o kršenju Naredbe o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 21:00-05:00 sati, tzv. policijski sat, i to u naseljima: Ulica generala Izeta Nanića, Ulici bošnjačkih šehida, 5. korpusa, Generala Izeta Nanića, Žrtava Domovinskog rata, Ćupriji.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na parking prostoru na Lojićki (kod Belamionixa) 1 NN vozilo udarilo je u drugo m/v. Ista nezgoda desila se i na parkingu Druge srednje škole. Na M42, Ostrožac, do saobraćajne nezgode došlo je zbog neprilagođene brzine, a učestvovalo je 1 m/v. Na R403, Ćoralići, NN vozač, također saobraćajna nezgoda oko 17:00 sati. Nije bilo povrijeđenih lica.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 48 pacijenata dok je sanitet korišten jednom.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 21:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu: dana 09.04.2021. godine od 09:00 do 16:00 sati trafo-područja: Podgredina 1 i 2, Sivići, Šolići, Memića Brdo 1 i 2, Krehić Vodovod, Donji Memići, Stijena Vodovod centar, Vilenjača, Vilenjača – škola, Vodovod, Mehulići, Poljane, Donji Nuhići, Gornji Nuhići, Bajrići, Zmajevac i Stijena 5 Ilijaševac, Bosna Stijena, Bajrići Skladište, Miostrah 3, 4, 5 6, Jakupovići, Stijena 4, Stijena 3 Kaljikovići, Stijena 2, Stijena 4 Hepići, Miostrah 2 Beegići, Farma Mušića bare, Pilana Budo S, Donji, Malići, Bajrići Skladište, Farma Bajrići, GSM Gomila repetitor I Dehidratorska Silići; od 09:00 do 11:00 sati trafo-područja: Šepići 1 i 2, Suljići, Donja Koprivna 1 i 2, Cazinka, Rakovići, Kržalići 1, 2 i 3, Vodovod Ljubijankići, Fejzagići, Ljubijankići 1 i 2, Elkasova rijeka, Ponjevići 1 i 2, Elkići, Liđani, Bečići, Gornja Koprivna 1 i 2, Vodovod, Osmičevići, Duratovići, mizići, Toromani 1 i 2 i GSM Repetitor Sljeme.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, kolovoz je mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura u jutarnjim satima upozoravamo na moguću poledicu. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

Vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom,uz regulaciju semaforima. Od 23:00 do 04:30 sati, saobraćaj se kroz tunel obustavlja.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Široki Brijeg-Mostar (obilaznica oko Širokog Brijega), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.