Cazin: U protekla 24 sata zabilježeno čak šest intervencija

Nj

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 8°C, dok je vodostaj Mutnice 85,00 cm.

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala šest intervencija: tri remećenja javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode.

U Slatini je došlo do vike, galame, drskog ponašanja između tri lica, dok je vika i galama evidentirana i u Ulici Domovinskog rata. Naredba o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 23:00-05:00 sati prekršena je jednom u naselju Polje.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M4,2, Šepići, došlo je do nesreće u kojoj su učestvovala 3 m/v. Srećom, niko nije povrijeđen. Osim toga, na parking prostoru na Lojićki došlo je do sudara 2 m/v, a na M4,2, Ćoralići, dva lica su zadobila lakše tjelesne povrede nakon što je 1 m/v sletilo s kolovoza.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 42 pacijenata je sanitet korišten jednom.

Iz Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin podsjećaju čitatelje da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, dok maske više nisu obavezne na otvorenom, osim u slučajevima kad nije moguće držati distancu. Na snazi je Naredba o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 23:00-05:00 sati.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Zbog planiranih radova do prekida isporuke električne energije na dan 18.05.2021. godine u vremenskom periodu 08:30-15:00 sati bez struje će biti: Jakupovići /Stijena i Kličići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je jutros smanjena zbog magle, a izdvajamo dionice uz Bosnu i Spreču. Saobraća se po pretežno suhom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde) saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.