U protekla 24 u Cazinu zabilježena saobraćajna nesreća, teška krađa, nelegalno posjedovanje oružja

Jjj
CAZIN!

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 4 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 210,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je tri intervencije. Krivično djelo “teška krađa” prijavljeno je na Gnjilavcu, a u Krakači je otkriveno nelegalno posjedovanje oružja. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Šepićima je oko 15:30 sati došlo do sudara između 2 m/v, na kojima je pričinjena veća materijalna šteta. Jedno lice lakše je povrijeđeno.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 42 pacijenta dok je sanitet korišten dva puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje je uredno na području grada, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihaćobavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije dana 14.10.2020. godine od 08:00 do 11:00 sati za kupce trafopodručja: Mala Lisa 3 i 5 i Incel 1 i 3.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na dionicama u višim planinskim predjelima ovoga jutra mogući su nailasci na zasniježen kolovoz. Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar, a pažnju skrećemo na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Na dionici Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog izvođenja radova, saobraćaj se od ponedjeljka od 08 sati do petka do 16 sati obustavlja i u tunelu Dragoraj na dionici Ključ-Mrkonjić Grad. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini tunela.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Sporije saobraćanje zbog izvođenja radova moguće je na dionicama: Vitez-Travnik (Nova Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Vitez-Travnik (Bila), Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Maglaj-Doboj (Mravići i raskrsnica na ulazu u Maglaj), Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja radova na gradilištu autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00:30 do 05 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila preko 7,5 tona koriste alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Svakog radnog dana od 23 do 08 sati na relaciji Doljani-Žitomislići-Buna-Dračevice-Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.