U proteklom periodu 3 saobraćajne nesreće u Velikoj Kladuši

.

– Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je pomoć za 42 pacijenata. Dežurni doktori bili su Kasim Selman i Valbona Mahmutović. Upućivanja na dalje liječenje nije bilo.

– Policijska stanica u proteklom periodu zabilježila je tri saobraćajne nezgode u kojima su četiri osobe zadobile lakše tjelesne povrede. Nije bilo krivičnih djela, kao i slučajeva naručavanja javnog reda i mira.

– Velikokladuški vatrogasci intervenisali su u jutarnjim satima jučerašnjeg dana na čišćenju kolovoza ulici Prve muslimanske brigade. Kako je informisao dežurni Dizdarević, intervencija je trajala od 7:55 do 8:40h.

– Kako informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, sve je u redu ovog jutra sa isporukom električne energije.

 JKUP “Komunalije” nastavlja akciju prikupljanja krupnog otpada. Prema rasporedu otpad će se danas kupiti na sljedećim relacijama: Todorovo, Vejinac, Golubovići, Čelinja, Mrcelji, Vrnograč, Grabovac i Poljice.

– Udruženje za pomoć oboljelim od karcinoma „Sutra je novi dan“ ovog vikenda u Velikoj Kladuši realizira projekat „Pokretni mamograf“. Planirano je da se uradi 100 besplatnih mamografskih pregleda. Nakon Vrnograča, besplatni mamograf danas je u terminu od 09:00 do 15:00h u Crvarevcu kod škole.

– Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla. Dnevna temperatura od 12 do 17, na jugu do 20 °C.

– Postepena stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Tokom jutra poželjno je adekvatno se odjenuti, obzirom da će osjet hladnoće biti pojačan. Također je moguća i pojava magle, izraženije u unutrašnjosti zemlje, čemu bi hronični bolesnici trebali posvetiti pažnju i po potrebi reducirati kretanje. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom.

– Današnji dan slavi se kao dan Ujedinjenih naroda, međunarodne organizacije kojoj je temeljna zadaća očuvanje svjetskog mira i sigurnosti.