U PU Cazin zabilježeno čak devet intervencija

Jjj

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 10°C, dok je vodostaj Mutnice 90,00 cm.

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala dosta posla. Krivičnih djela nije bilo, ali je javni red i mir remećen čak osam puta. U centru Cazina je došlo do upućivanja prijetnji putem SMS poruka, društvenih portala, dok je u Pećigradu evidentirana vika, galama, drsko i nepristojno ponašanje, do kojeg je došlo i u Ulici Murata Tatarevića. Naredba o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 21:00-05:00 sati prekršena je više puta u Ulici generala Izeta Nanića te u Pećigradu.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u ul. Bolnička došlo je do sudara 2 m/v, prilikom kojeg je pričinjena manja materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Vatrogasna jedinica je imala jednu tehničku intervenciju u centru oko 23:20 sati.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 30 pacijenata je sanitet korišten dva puta.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

Dana 29.04.2021. godine

– Kratkotrajna  isključenja (08:30 – 09:30 i od 15:00-16:00): Slatina 1, 2 , 3, 4 i 5, Semanići, Lojićka, Kapići 2, Čizmići i Čizmići 2, Robot i Poslovna zona Kapići,
– od 08:30 do 16:00 sati trafo-područje Slatina 2.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na putevima u BiH jutros se saobraća po mjestimično vlažnom kolovozu, a pažnju skrećemo na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog radova na montaži putokaznih portala večeras od 21:00 do 05:00 sati doći će do obustave saobraćaja na dionici autoputa A-1 Visoko-Podlugovi u smjeru Visoko-Podlugovi. Za vrijeme ove obustave saobraćaj će se preusmjeriti na regionalni put R-445 između Visokog i Podlugova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Tokom dana zbog izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu Doboj-Rudanka, dolazi do formiranja dužih kolona vozila.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Doboj-Tuzla (dionici Stjepan Polje-Orahovica), Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Zenica-Vjetrenice (lokacija Čajdraš), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.