U rad puštena web stranica Poslovne zone Ratkovac

Poslovna zona Ratkovac dugogodišnji je projekat čija je svrha podrška razvoju poduzetništva kao pokretačke snage održivog privrednog razvoja.

Osnovni cilj je povećanje broja privrednih subjekata na području Grada, povećanje konkurentnosti, zaposlenosti, te udjela proizvodnje u ukupnoj privredi Cazina.

U moderno doba ovakav projekat neminovno podrazumjeva i postojanje web stranice, u ovom slučaju zamišljene kao informacione baze sa svim relevantnim informacijama o poslovnoj zoni, kao što su lokacija, izgrađenost infrastrukture, popis firmi, povlastice investitorima za poslovanje i slično. Potencijalnim investitorima stranica bi trebala pružiti detaljan uvid u raspoložive kapacitete u poslovanju koje bi mogli ostvariti u Cazinu. Naravno, stranica je namijenjena i građanima te svim zainteresiranim licima koji žele biti upućeni u poslovna dešavanja u gradu, te u sigurno projekat budućnosti za Cazin.

Tako web stranica, koja je od danas dostupna svima samo jednim klikom na https://poslovnazonacazin.ba, otkriva da se poticajne mjere koje se nude kreću od stopostotnog subvencioniranja troškova gradskih administrativnih taksi i priključenja na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, do 50-postotnog subvencioniranja rente i uređenja građevinskog zemljišta. Biće ovo najpovoljnija poslovna zona u okruženju.

Web stranica trenutno nudi osnovne informacije o Poslovnoj zoni te će u narednom periodu njen sadržaj biti dopunjavan. Otvoreni smo za sve Vaše sugestije i prijedloge koji će dovesti do unaprijeđenja stranice.