fbpx U sačekuši pucano na bivšeg policajca i osuđivanog dilera

U sačekuši pucano na bivšeg policajca i osuđivanog dilera

Home

U sačekuši pucano na bivšeg policajca i osuđivanog dilera


Bivši policajac iz Trebinja Darko Gurović, prošao je bez ozljeda, nakon što je, za sada nepoznata osoba, pucala na njega u Hercegnovskoj ulici u Trebinju.

Pucnjava se dogodila u noći s petka na subotu tri sata iza pola noći u Hercegnovskoj ulici, u kojoj stanuje Gurović. Gurovića je do stambene zgrade u kojoj živi, dovezao prijatelj, a kada je izlazio iz automobila nepoznati počinitelj je zapucao, javlja Dnevni list.

Od ozljeda su ga, najvjerovatnije, sačuvali okolni automobili na parkingu zgrade, jer su na jednom vozilu marke Fiat i jednom Golfu ostale rupe od metaka. O svemu će se naknadno izjasniti Okružno javno tužiteljstvo u Trebinju, čiji je tužitelj Gordana Šalvarica bila na licu mjesta i izvršila očevid zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Trebinje. U policiji je samo potvrđeno da je uviđaj okončan, da je djelo okarakterizirano kao ubistvo u pokušaju, te da će se o svemu naknadno izjasniti. Neslužbeno smo doznali da Gurović nije bio previše raspoložen za saradnju s policijom, mada se pretpostavlja da on vjerovatno zna i ko stoji iza ovog napada.

Među stanovnicima Trebinja spominje se da je pucnjavi prethodila tuča u kojoj je Gurović navodno učestvovao te noći, te se istražuje povezanost ta dva događaja. Darko Gurović je, inače, nekadašnji uposlenik tadašnjeg Centra javne sigurnosti Trebinje.

Bio je osuđivan zbog krivična djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga prije dvije godine kada je pred Tužiteljstvom BiH sporazumno priznao krivicu za ovo krivično djelo i bio osuđen na godinu i po dana zatvora. On je proglašen krivim što je, kao član grupe za organizirani kriminal, prevozio heroin i marihuanu iz Crne Gore u BiH, te dalje u Hrvatsku.

Grupa je “pala” u velikoj policijskoj akciji kodnog naziva “Trebišnjica” izvedenoj krajem maja 2010. u Trebinju, Bileći, Stocu i Grudama, usmjerenoj na razbijanje kanala šverca droge i oružja. Tada je privedeno više od 40 osoba, od kojih je skoro polovina završila u pritvoru, a u pretresima na 50-ak lokacija je pronađeno 70 kilograma skanka, dva kilograma heroina, 1,5 kilograma speeda, te više pištolja proizvedenih u Hrvatskoj koji su preko BiH trebali biti prebačeni u Crnu Goru. Privođen je i 2011. u akciji kodnog naziva “Grom”, također zbog šverca droge.

Policija je tada u Gurovićevom automobilu Fiat Punto pronašla i zaplijenila devet pakiranja skanka, vrijednosti više desetina hiljada maraka.

 

(Izvor:fokus.ba)

Tagovi
Objavio: Pon, 12/06/2017 - 10:29

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top