U Sarajevo danas stiže dodatnih 130 policajaca, potraga za ubicom Edinom Gačićem se intenzivira

Edin Gačić, višestruki ubica, već sedam dana je u bjekstvu i to nakon što je prošli ponedjeljak ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica te prije dva dana policajca Mahira Begića u mjestu Suhodol kod Tarčina. Građani su u strahu pa i najmanju sumnju dojavljuju policiji koja danas pojačanim intenzitetom vrši potragu.

U Kanton Sarajevo danas kao ispomoć dolazi 130 policajaca iz drugih kantona i to nakon evidentno narušene sigurnosne situacije i ubistva policajca kod Tarčina. Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica poručio je da će učiniti sve da se ubica pronađe, a kako bi se sigurnost pojačala, u Sarajevo danas stiže dodatnih 130 policajaca.

Od jučer je i zvanično objavljeno da policija vrši potragu za Edinom Gačićem zbog ubistva policajca i to nakon balističke obrade čahura pronađenih na mjestu ubistva. Naime, ustanovljeno je da su čahure pronađene u Suhodolu ispaljene iz istog oružja kao i u slučaju ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu.

Nakon uviđaja u Suhodolu ustanovljeno je da nije bilo borbe te da je ubica policajcu Mahiru Begiću ispalio tri metka u grudi i jedan u glavu, piše Klix.ba.

Opsežna potraga koja je trajala jučer cijeli dan nije dala rezultate. Vlada KS je čak obznanila da će nagraditi novčano za svaku informaciju koja bude dala rezultata. Mnoštvo dojava policija je zaprimila jučer, na nekoliko lokacija su presretani ljudi i vršeni pretresi objekata, ipak bezuspješno.

Građani su u strahu, naročito mještani u okolini Tarčina, Hadžića i Pazarića. Roditelji se plaše slati djecu u školu. 

Da li se Gačić krije u šumi na području općine Hadžići ili je već stigao do Sarajeva nepoznato je i policiji koja poručuje da čini sve kako bi ovaj serijski ubica bio priveden pravdi.