U Sarajevu preminuo fra Leon Kikić

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu jučer je, nakon iznenadne i teške bolesti srca, preminuo fra Leon Kikić, svećenik franjevac Bosne Srebrene i profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Umro je u 40. godini života, 19. redovništva i 13. svećeništva, saopćili su franjevci Bosne Srebrene, prenosi Avaz.

Ispraćaj fra Leona zajedno sa svetom misom bit će u nedjelju, 20. januara, u 15 sati u oratoriju franjevačkog samostana Sv. Pavla – Nedžarići (Franjevačka teologija, Aleja Bosne Srebrene 111, 71000 Sarajevo). 

Sveta misa zadušnica slavit će se u ponedjeljak, 21. januara, u 12 sati u samostanskoj i župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Tuzli (Franjevačka 26, Tuzla 75000), a nakon sv. mise slijede sprovodni obredi na rimokatoličkom groblju Borić.

- Uskrsnuće probija zid smrti, onaj neprobojni zid između prolaznosti i raspadljivosti svijeta, s jedne strane, i vječnosti s druge strane. I zato se sav naš kršćanski život svodi, zapravo, na tu jednu jedinu temu, na uskrsnuće. Sva naša vjerska stremljenja, sve naše vjerske nade, sva naša očekivanja teže tom svom krajnjem cilju koji je uskrsnuće - rekao je tokom uskrsne propovijedi fra Leon Kikić u Tuzli 1. aprila 2018. godine.