U slijetanju Passata poginuo Admin M. iz Visokog

auto
Saputnici se uspjeli spasiti prilikom slijetanja vozila, odnosno, iskočiti.

Visoko je obavijeno tugom nakon vijesti da je u noći sa srijede na četvrtak, na magistralnom putu M-5 u Grabljama kod Busovače, u slijetanju Passata u rijeku Lašvu poginuo Admin M. (27) iz Visokog.

Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili od Hasana Hodžića, portparola Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona (SBK), do nesreće je došlo oko 2.40 sati.

- Došlo je do slijetanja sa ceste u rijeku Lašvu putničkog vozila Passat, registarskih oznaka  Slovenije. Tom prilikom, u vozilu je smrtno stradao A.M., dok su I. K. (27) i T. T. (28) zadobili tjelesne povrede - kaže Hodžić, dodajući da su svi iz Visokog.

Povrijeđeni su nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Busovača, prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Kako saznaje “Avaz”, saputnici iz Passata uspjeli su se spasiti prilikom slijetanja vozila, odnosno, navodno, iskočiti. Nažalost, nesretni 27-godišnjak je ostao u vozilu i poginuo je na licu mjesta.

U policiji nam nisu mogli potvrditi navode da su se mladići vraćali iz večernjeg provoda kući u Visoko.

U saradnji sa nadležnim Tužilaštvom, uviđajne radnje na licu mjesta obavili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak, koji poduzimaju i druge mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su dovele do navedene nezgode - zaključio je Hodžić.