U toku druga faza izgradnje trotoara uz magistralnu cestu u Ćoralićima

Home

U toku druga faza izgradnje trotoara uz magistralnu cestu u Ćoralićima


Nakon što je prošle godine uz magistralnu cestu na području mjesne zajednice Ćoralići završena izgradnja 700 metara trotoara, radovi su nastavljeni i u ovoj građevinskoj sezoni.

Radilište je posjetio i gradonačelnik Cazina, mr. Nermin Ogrešević.

Inzistirali smo na tome da se na području ove mjesne zajednice uradi što više kvalitetnih trotoara s obzirom da je ovo raskrsnica i regionalnih i magistralnih puteva, a uz to i vrlo naseljeno i u svakom pogledu prometno područje. Drago nam je da su radovi nastavljeni i da se postavlja i novih 500 metara trotoara jer svaki sličan projekat predstavlja novi iskorak u ostvarivanju bolje sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, odnosno naših građana, istaknuo je.

Po riječima izvršnog direktora za tehničke poslove u JP Ceste Federacije, Dede Pjanića, izgradnja pješačkih staza na ovom području je najmanje što se može učiniti s obzirom na svakodnevnu frekvenciju saobraćaja na ovom području. On je naglasio da je vrijednost radova 125.000 KM, a da je za narednu godinu planirana i treća faza radova koja će obuhvatiti područje do Džehveruše.

Najveći značaj ovog projekta shvataju upravo mještani Ćoralića.

Nedostatak trotoara uz cestu je naš višegodišnji problem i vrlo smo zadovoljni da se on rješava pa makar i ovako u fazama. Raduje nas i to što će trenutni radovi biti okončani do kraja augusta i što će početak nove školske godine, kada je i kretanje pješaka uz cestu znatno veće, olakšati svima, rekao je Zuhad Porčić, povjerenik MZ Ćoralići.

 

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 16/08/2017 - 18:56

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top