Cazin: Krađa, požar, u tri saobraćajne nesreće povrijeđeno šest lica

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 06:00 sati izmjerena je temperatura od -1 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 95,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je četiri intervencije. 

U mjestu Skokovi oko 08:00 sati došlo je do krivičnog djela "krađa", dok remećenja javnog reda i mira nije bilo.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, evidentirane su tri saobraćajne nesreće.

U nesreći u Donjoj Koprivni, u kojoj su učestvovala 2 m/v, tri lica zadobila su lakše tjelesne povrede. Na parking prostoru na Maloj Lisi također dva učesnika, na vozilima pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih nije bilo. Na M4.2, Skokovi, tri lica lakše su povrijeđena prilikom slijetanja vozila sa puta.

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju u hotelu "Sedra", gdje je došlo do požara bungalova u kompleksu hotela. Izlazak na teren u 01:45, povratak u jedinicu u 03:20 sati.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 51 pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, sistem je trenutno stabilan, nema planiranih radova.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da su zbog niskih temperatura ovoga jutra kolovozi mjestimično zaleđeni i klizavi. Ugaženog snijega ili leda ima na dionicama u višim planinskim predjelima, pa se za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje upotreba lanaca. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Rogatica, Trnovo-Foča, Han Pijesak-Vlasenica, Livno-Šujica-Kupres, Tomislavgrad-Šujica, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar- Bosanski Petrovac, Bihać- Bosanski Petrovac-Ključ, Bugojno-Novi Travnik, Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor, Blažuj-Tarčin-Konjic. Snijega na kolovozu ima mjestimično i na putevima u blizini Tomislavgrada, kao i prema graničnim prelazima Kamensko i Prisika.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.  Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.