U Velikoj Kladuši jedna intervencija vatrogasaca - 48 pacijenata u Hitnoj službi

.
Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 48 pacijenata, a dežurne doktorice bile su Aida Dedić i Samra Alibegić.

 

– Službenici Policijske stanice imali su relativno miran period, dok su velikokladuški vatrogasci u kasnim večernjim satima imali jednu intervenciju u Ćejvanima – Glavica gdje je došlo do zapaljenja drvarnice – garaže. Prema informaciji dežurnog Grahovića, intervencija je trajala od 00:20h do 03:50h.

– Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas će doći do prekida u isporuci električne energije u TP Ramići u periodu od 09:30 do 11:00 sati. U ostalim područjima bez problema u isporuci električne energije.

– Kako informišu iz nadležnih službi i preduzeća, ovog jutra bez problema u isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planiranim aktivnostima.

– Obavještavaju se građani sa područja općine Velika Kladuša da će se putem JKUP “Komunalije” d.o.o. u mjesecu oktobru vršiti akcije prikupljanja krupnog otpada, a za danas su predviđene sljedeće relacije:

POLJE, BARAKE, MALA KLADUŠA, MARJANOVAC, DOLOVI, ŠUMATAC, ŠABIĆI, KUDIĆI, DONJA VIDOVSKA, GORNJA VIDOVSKA, JOHOVICA

Građevinski otpad i auto gume neće se odvoziti u sklopu ove akcije. Mole se građani da svoj krupni otpad pripreme uz putnu komunikaciju. Za dodatne informacije pozvati broj 037/831-206.

– U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

– Biometeorološka prognoza je povoljna, duži sunčani intervali i postepeni rast temperatura, pozitivno će djelovati na opću sliku. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog prohladnog vremena, povećane naoblake i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana.