U Velikoj Kladuši jedna saobraćajka bez povrijeđenih, u Hitnoj 36 pacijenata zatražilo pomoć

asd
U protekla 24h Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša zdravstvenu zaštitu pružila je za 36 pacijenta. Dežurni doktori Amra Zulić i Kasim Selman na dalje liječenje uputili su dvije osobe. Sa sumnjom na virusno oboljenje u COVID ambulantu javilo se 33 pacijenata, ali bez daljeg upućivanja u Bihać.

– Jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu bez povrijeđenih lica zabilježila je Policijska stanica Velika Kladuša. U oblasti kriminaliteta nije bilo prijava. Velikokladuški vatrogasci nisu intervenisali.

– Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je uredno. Elektronapajanje na području Velike Kladuše je također stabilno, a prema planu teku odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće.

– Kako informišu iz BIHAMK-a, u jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravaju na smanjenu vidljivost, zbog magle. Izdvajaju dionice uz rijeke Unu, Drinu, Lašvu i Spreču. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Također, na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

– Danas će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima. U Hercegovini umjereno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 18 stepeni.

– Tmurno vrijeme, uz sjeverno strujanje, slabije padavine i povećanu naoblaku, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće. Tokom jutra poželjno je posvetiti pažnju odijevanju, obzirom da će se osjet hladnoće pojačati usljed većeg sadržaja vlage u zraku. Opća slika će u Hercegovini biti ljepša, uz povremene sunčane intervale, mada i ovdje uz neuobičajenu hladnoću.