U zadnjih sedam dana rasvijetljeno više krivičnih djela na području Cazina

Home

U zadnjih sedam dana rasvijetljeno više krivičnih djela na području Cazina


Policijski službenici Policijske stanice Cazin, radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela koja su se desila na području općine Cazin počinjenih u proteklih par dana, poduzeli su niz operativno-taktičkih mjera i radnji , te došli do saznanja o licima koja su mogu dovesti u vezu sa počinjenim krivičnim djelima.

U zadnjih sedam dana rasvijetljeno više krivičnih djela na području Cazina

Dana 11.09.2017 godine, Policijskoj stanici Cazin, obratio se T.A.rođen 1997.godine koji je prijavio da mu je iz dvorišta porodične kuće otuđena kanta za smeće. U toku uviđajnjih radnji policijskoj patroli obratili su se i M.A.rođen 1968.godine koji je prijavio otuđenje diječijeg ruksaka te lice T.E.rođen 1966.godine koji je prijavio otuđenje dva para sportskih patika i četiri kartona pive iz dvorišta kuća.

Dana 12.09.2017.godine, Policijskoj stanici Cazin, obratio se K.Dž. rođen 1985.godine koji je prijavio da su iz trgovine „ CPU“ otuđena dva tableta.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je navedene stavi otuđio D.A.rođen 1997.godine, nad kojim je zavedena i kriminalistička obrada. Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu protiv D.A. bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Krađa“ iz člana 286. a u vezi s člana 55. “ Produženo krivično djelo“ KZ F BiH.

Dana 31.08.2017 godine, Policijskoj stanici Cazin, obratio se S.M. rođen1986.godine koji je prijavio da mu je sa radnog stola benzinske pumpe otuđen mobilni telefon.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je navedeni mobilni telefon otuđio O.L.rođen 1991.godine. i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu protiv O.L. bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Krađa“ iz člana 286 KZ F BiH.

 

(Izvor: ABC.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 20/09/2017 - 09:57

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top