fbpx Ubica roditelja doživio psihički slom: Nije spreman za suđenje

Ubica roditelja doživio psihički slom: Nije spreman za suđenje

Home

Ubica roditelja doživio psihički slom: Nije spreman za suđenje


Ubica iz Čiste Velike nije spreman za psihijatrijsko vještačenje i povratak u istražni zatvor ni nakon dvije sedmice liječenja u bolnici za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj.

 Tin Šunjerga (19) koji 25. marta hicima u potiljak ubio majku Silvu (46) i oca Marina (45) nakon hapšenja nije pokazivao kajanje ni emocije, da bi u šibenskom zatvoru naknadno doživio psihički slom i bio prebačen na liječenje u Zagreb.

Svog branjenika nisam vidio od kada je prebačen u Zagreb, ali prema onome što čujem od liječnika, njegovo stanje se popravlja. Dvije sedmice je pod terapijom i medikamentima, liječnici čine sve. Ali, ne radi se o nekom postoperativnom oporavku da bi se išta moglo preciznije prognozirati – rekao je Frane Baica, koji je Tinu Šunjergi dodijeljen da ga brani po službenoj dužnosti.

S doktorima u Svetošimunskoj kontaktirat će ponovno u petak.

– Za očekivati je da će njegovo stanje zbog uslijed liječenja ići na bolje. Kad bude spreman, uputit će ga u bolnicu u Vrapče, gdje će se vještačiti njegova sposobnosti za sudjelovanje u postupku. Kako su mi prenijeli prošle sedmice, sad je smireniji – rekao je Baica.

Mladog ubicu ni njegova advokata još uvijek nije kontaktirao niko od članova porodice.

 

(Izvor: 24.sata)

Tagovi
Objavio: Wed, 19/04/2017 - 18:17

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top