Home

Ubija vas glad prije spavanja? Pojedite ovo

27 Sep

Ubija vas glad prije spavanja? Pojedite ovo

TRK u šoping da vas večeras (opet) ne iznenadi glad pred spavanje.

Odnosno, da se opet ne pretrpate onime što će vam štetiti.

U nekoliko smo navrata spominjali koje namirnice možete pojesti prije spavanja i izbor je ustvari popriličan, ako malo bolje pogledate. No stručnjaci su se dosjetili što je to što bi vam stvarno moglo brzo utažiti glad i ostaviti fini okus, da znate da vam je za danas dosta.
 

Zadovoljeni ste. Odnosno, bit ćete, ako glad ubijete mozzarellom.

glad

Ono što je prije spavanja "dozvoljeno" su namirnice s visokim udjelom proteina, s jako malo ugljikohidrata i šećera, u što se mozzarella divno uklapa svojim sastavom i punoćom okusa.

Nekoliko manjih kuglica mozzarelle dat će vam oko 6 grama proteina, samo jedan gram ugljikohidrata te puno kalcija, vitamina D i drugih nutrijenata, a kako su pakiranja dovoljna za obrok, jamčimo da nećete posezati za drugom vrećicom. To ne bi bilo preporučljivo jer mozarella, uz proteine, ima i relativno visok udio hranjivih masti. A opet ne previše da vas zeznu prije spavanja.

Manje kuglice imaju nešto manje od 100 kalorija, što je dovoljno da vam se ne miješa u računicu, a proteini su dovoljno zasitni da vas nahrane. 

 

 

U slučaju da ste osjetljivi na laktozu, ovaj savjet na žalost ne vrijedi, no šaka orašastih plodova bit će dostojna, jedino nešto masnija opcija. Ne više od šake, ali velike šake.

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top