Ubija vas glad prije spavanja? Pojedite ovo

Home

Ubija vas glad prije spavanja? Pojedite ovo


TRK u šoping da vas večeras (opet) ne iznenadi glad pred spavanje.

Odnosno, da se opet ne pretrpate onime što će vam štetiti.

U nekoliko smo navrata spominjali koje namirnice možete pojesti prije spavanja i izbor je ustvari popriličan, ako malo bolje pogledate. No stručnjaci su se dosjetili što je to što bi vam stvarno moglo brzo utažiti glad i ostaviti fini okus, da znate da vam je za danas dosta.
 

Zadovoljeni ste. Odnosno, bit ćete, ako glad ubijete mozzarellom.

glad

Ono što je prije spavanja "dozvoljeno" su namirnice s visokim udjelom proteina, s jako malo ugljikohidrata i šećera, u što se mozzarella divno uklapa svojim sastavom i punoćom okusa.

Nekoliko manjih kuglica mozzarelle dat će vam oko 6 grama proteina, samo jedan gram ugljikohidrata te puno kalcija, vitamina D i drugih nutrijenata, a kako su pakiranja dovoljna za obrok, jamčimo da nećete posezati za drugom vrećicom. To ne bi bilo preporučljivo jer mozarella, uz proteine, ima i relativno visok udio hranjivih masti. A opet ne previše da vas zeznu prije spavanja.

Manje kuglice imaju nešto manje od 100 kalorija, što je dovoljno da vam se ne miješa u računicu, a proteini su dovoljno zasitni da vas nahrane. 

 

 

U slučaju da ste osjetljivi na laktozu, ovaj savjet na žalost ne vrijedi, no šaka orašastih plodova bit će dostojna, jedino nešto masnija opcija. Ne više od šake, ali velike šake.

Objavio: Wed, 27/09/2017 - 07:43

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top