Ubijen muškarac koji je prijetio bombom u kući punoj ljudi

Home

Ubijen muškarac koji je prijetio bombom u kući punoj ljudi


Policija u Kraljevu ubila je muškarca koji je sinoć prijetio da će aktivirati bombu u kući punoj ljudi.

Prethodno su pokušali da uhapse D. J. (1985.) u blizini autobuske stanice zbog prijetnji da će baciti bombu na policijsku stanicu u Kraljevu, ali i sumnje da je u prethodnih nekoliko dana izvršio više teških krađa, javlja RTS.

Međutim, D. J. je prilikom pokušaja hapšenja izvadio ručnu bombu i zaprijetio da će je baciti na policajce. Pripadnici MUP-a su kasnije s njim uspostavili kontakt putem mobilnog telefona, ali usprkos pregovorima, on nije želio da se preda.

Nakon toga, policajci su locirali kuću gdje se s bombom skrivao osumnjičeni, a u objektu se, u tom trenutku, nalazilo još 10 osoba, među kojima i jedna osamnaestomesečna beba i četvero djece od šest do 13 godina. Tu je bila i njegova petnaestogodišnja djevojka.

Pošto je pretio da će baciti bombu, pripadnici policije su bili primorani da upadnu u kuću, a D. J. je tada pokušao da aktivira bombu, zbog čega su ga policajci lišili života.

Jedan od policijskih službenika je prisebnom i brzom intervencijom uspio da dođe do D. J., prije nego što je bacio bombu, i tako spriječi daleko veću tragediju u kojoj su mogla da stradaju djeca i ostali prisutni u kući.

 

(Izvor: fokus.ba)

Tagovi
Objavio: Čet, 28/09/2017 - 11:26

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top