Ubistvo u Kladuši: Ćerimovićeve ubice još u bjekstvu, “istražuju se sve informacije, pa i ona da je njegova supruga…”

321
U Eldina Ćerimovića ispaljena su tri hica iz pištolja kalibra devet milimetara. Ubice su, pokazala je obdukcija, u njega ispalile dva hica iz vozila koje je najvjerovatnije bilo u pokretu, a potom još jedan hitac u srce kako bi bile sigurne da je mrtav

Tim istražitelja Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona već više od 20 dana traga za ubicom Eldina Ćerimovića, koji je likvidiran u Velikoj Kladuši, dok je pješice išao prema poslu.

UZGOJ MARIHUANE

– Do sada je privođeno nekoliko osoba, ali su sve nakon ispitivanja puštene. U toku su vještačenja koja bi trebala pomoći da se ubici uđe u trag. Sve informacije koje dobijemo se istražuju, pa i ona da je supruga ubijenog umiješana u zločin, rekao nam je izvor blizak Tužilaštvu USK-a koje radi na istrazi ovog monstrouznog ubistva.

Jedan od smjerova u kojima teče istraga je i slučaj Eskobar, kada je u julu prošle godine Granična policija BiH na području Velike Kladuše, u blizini granice s Hrvatskom, pronašla zasade i laboratoriju za uzgoj marihuane.

Tada je, podsjetimo, uhapšeno nekoliko osoba – pripadnika organizovane kriminalne grupe na čijem je čelu bio Dino Muzaferović. Član te grupe je bio i ubijeni Ćerimović, koji je kasnije sklopio dogovor s istražnim organima i postao svjedok saradnik. Detaljan iskaz je dao i Tužilaštvu BiH koje se naknadno proglasilo nenadležnim u ovom slučaju koji je prebačen Tužilaštvu USK-a, piše Oslobodjenje.

TRI HICA

Za sada je poznato i to da je ubica u Ćerimovića ispalio tri hica iz pištolja devet milimetara. Ubice su, pokazala je obdukcija, u njega ispalile dva hica iz vozila koje je najvjerovatnije bilo u pokretu, a potom su mu jedan hitac ispalile u srce kako bi bile sigurne da je mrtav. Ćerimović je radio kao čuvar u jednoj proizvodnoj hali. Njegovo tijelo je pronašao slučajni prolaznik u naselju Gradine, nekoliko kilometara od Velike Kladuše, o čemu je odmah obavijestio policiju.