Ubojstvo tinejdžerice u Malom Lošinju: Tko je provaljivao s ubojicom?

rafajac
PREMA izjavama svjedoka, netko je zajedno s osumnjičenim ubojicom 16-godišnje djevojke u Malom Lošinju, Brankom Rafajcem, provalio u tri stana u zgradi u kojoj je Rafajac živio, javlja Novi list.

Mještani kažu kako u tim provalama ništa nije ukradeno, ali su stvari u domovima u koje je provaljeno ispreturane.

"Nadamo se da će ga policija uskoro identificirati i privesti jer krug mogućih supočinitelja nije velik, kao ni krug osoba s kojima se on družio. Sad se po gradu svašta priča, ima svakakvih teorija i verzija tko bi to mogao biti, ali službeno se još ne zna ništa. Po svemu što smo čuli, izgleda da je ubojica bio pijan, nakon cijele noći provedene u kafićima, a vjerojatno i drogiran te potpuno izgubljen, jer je po susjedstvu tražio svoju bivšu partnericu. U tom svom mahnitom pohodu nažalost je došao i do kuće nesretne djevojke", ispričali su sugovornici Novog lista.

Odvjetnik mu savjetovao da šuti, ali osumnjičeni ubojica govorio sat vremena

Podsjetimo, 41-godišnji Rafajac, osumnjičen za ubojstvo srednjoškolke u Malom Lošinju, ispitan je jučer u Državnom odvjetništvu u Rijeci.

Nije se branio šutnjom, nego je aktivno sat vremena iznosio obranu tvrdeći da nije kriv. Njegov odvjetnik Goran Crnković izjavio je novinarima da je osumnjičeni Rafajac u Županijskom državnom odvjetništvu iznosio obranu, unatoč odvjetnikovom savjetu da se brani šutnjom. Određen mu je jednomjesečni pritvor.

Istražni zatvor određen je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, opasnosti od utjecaja na svjedoke te zbog neometanog odvijanja postupka jer se radi o kaznenom djelu za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja djela osobito teške.

Bio je hospitaliziran na psihijatriji

Osječanin koji na Lošinju živi već sedam godina prijavljivan je zbog obiteljskog nasilja, posjedovanja droge i remećenja javnog reda i mira. Kako doznaje RTL, na sud je pozvan i dan prije ubojstva, a bio je evidentiran i u Centru za socijalnu skrb. Pretprošle godine bio je hospitaliziran u Psihijatrijskoj bolnici na Rabu. No iz policije nisu htjeli komentirati njegovo psihičko stanje.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Cres-Lošinj Branka Sepčić otkrila je za Dnevnik Nove TV da je Centar za osumnjičenog prvi put doznao 20. siječnja ove godine kada je u Centar po pomoć došla njegova bivša partnerica. Kaže da su više puta kontaktirali psihijatrijsku bolnicu tražeći otpusna pisma i prognozu njegovog stanja, no do danas od njih nisu dobili nikakva očitovanja.