Učestali odroni kamenja na kolovoz

Zbog postavljanja habajućeg sloja asfalta, danas će doći do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-461a Srebrenik - Orahovica Donja. Za vrijeme obustave u funkciji će biti alternativni pravci.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever - Lepenica zbog sanacije klizišta saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje, piše u izvještaju BIHAMK-a.

Zbog aktivnih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnim putevima M-5 Mrkonjić-Grad - Ključ i M-16 Banja Luka - Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka - Turbe i R-458 Lopare - Čelić.

Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz, a izdvajaju se putni pravci: Sarajevo - Foča, Bihać - Bosanska Krupa, Konjic - Mostar, Jajce - Banja Luka, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Višegrad i Turbe - Karanovac.

Zbog izvođenja neophodnih radova, danas će se na Zapadnom prilazu Sarajevu (smjer Blažuj - Ilidža) saobraćati usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su za sada kratkotrajna. Na GP Bosanski Novi - Dvor na Uni, zbog radova na mostu, danas će se od 8 do 16 sati saobraćati usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.