Home

Udio Republike Srpske u zlatu Gorana Dragića

19 Sep

Udio Republike Srpske u zlatu Gorana Dragića

Jedan od razloga zašto bi i ubuduće Slovenija mogla dominirati nad Srbijom u bilo čemu, sportu, životnom standardu, ljepoti... jeste  nenadmašni talenat ovih drugih.

Talenat da od svega naprave mizeriju i ispolitiziraju što se ispolitizirati da. I ne bi to bio problem da se nešto takvo ne čeka sa zebnjom i da nije bitnije od toga da li je neko u finalnom meču zabio četrdesetak poena, ili je susretljiv pa mu nije mrsko pričati srpski "da ga ceo svet razume".

Ne radi se tu samo o sportu, novinari u Srbiji, premda se to posebno pokazalo na posljednjem Evropskom košarkaškom prvenstvu, napravit će od svega prvorazrednu senzaciju. 

Historijske paralele

Od muhe napraviti medvjeda poseban je izazov, pa i oni koji drže do ukusa utope se u moru senzacionalizma. Historijske se povlače paralele, broje krvna zrnca...

Bilo bi to super, da nije besmisleno. Nisu novinari u Srbiji izuzetak, no ono što je nekolicina njih demonstrirala posljednjih dana, vjerovatno je dno profesionalnog dna. Krenulo je s provokacijom na treningu Turske pred utakmicu sa Srbijom. Takav je novinarski red, urednik te pošalje da vidiš malo šta ima u taboru protivničke reprezentacije. 

U tom taboru, Bog dao, ima igrača porijeklom iz Srbije i BiH. Njihova prednost u odnosu na druge u ekipi je što znaju i jezik svojih predaka. Tu su u prednosti i nad intervjuerom. Međutim, sve da je izrežiran razgovor za Pulicera, ne bi to bilo toliko bitno.

Važan je naslov: "Pričaj srpski da te turski košarkaš razume".  Poslije njega ne morate ni otvarati tekst, niti bi normalnog, o sebi pri sebi čovjeka, trebalo zanimati šta je rekao Kenan Sipahi. Ima i opis videa, taj i taj na tečnom srpskom jeziku priča o šansama protiv Srbije...

Kao, to je sad nešto nadnaravno, vrhunsko dostignuće. Zna čovjek jezik i izašao ti još u susret. Kao svojevremeno susretljivi Baka Slišković kada je mogao pričati na bilo kojem, ali eto odabrao da priča na engleskom.

 

 

(Izvor: SportSport)

 

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top